Ben je van plan om zelf met street art te beginnen? Dit begint natuurlijk met een goed idee en een portie lef. Toch zijn er ook andere zaken waar je aandacht aan moet besteden. Hieronder een aantal tips.

Om street art te maken heb je natuurlijk eerst een idee nodig. Mocht je bekend willen worden, dan is het aan te raden om hier goed over na te denken. Bijvoorbeeld wat je zou willen vertellen, en wat je toe zou willen voegen aan het straatbeeld. Bedenk ook wat op zou kunnen vallen, en hoe je jezelf onderscheid tussen de al bestaande street art.

Als je eenmaal een idee hebt, is er natuurlijk nog de techniek die je wilt gaan gebruiken. Er zijn vele vormen van street art. Wat deze vaak wel gemeen hebben, is natuurlijk dat het ontwerp in vrij korte tijd op straat aangebracht moet worden. De meeste vormen van street art zijn immers illegaal. stencils
Een van de bekendste technieken is het spuiten van graffiti. Dit kan uit de losse pols, maar veel street art kunstenaars gebruiken ook ”; dit zijn sjablonen die van te voren worden uitgesneden.
Enkele andere populaire technieken zijn sticker bombing, papier aanplakken en er bestaat zelfs wildbreien.

Ook zeker niet onbelangrijk is de locatie waar je je werk neer gaat zetten. Het beste is natuurlijk een drukke plek, waar zoveel mogelijk mensen je kunst kunnen zien. Bedenkt wel goed of je werk hier langer kan blijven staan. Het zou natuurlijk zonde zijn als je kunstwerk de volgende dag alweer weg is gehaald door de reinigingsdienst.

Privacy Policy