De lange, zononvergoten zomer van 2017 is definitief ten einde en dat betekent maar één ding: de korte broeken mogen weer de kast in en de lange jassen komen weer tevoorschijn. Zeg voorlopig maar dag tegen het mooie weer en bereid je voor op kortere dagen en uiteraard veel regen, heel veel regen. Afhankelijk van hoe je naar deze situatite kijkt, zijn er ook een aantal voordelen. Zo mag jij je straks weer uitdossen in jouw favoriete herst- en winteroutfit. Het goede nieuws voor jouw uitpuilende kledingkast is dat er niet bijzonder veel is veranderd sinds het afgelopen jaar. De klassiekers zijn gebleven, de must haves van jouw kledingkast ook, maar het mag allemaal net even wat gelikter zijn.

 

Nieuwe trends

Nieuw in het modebeeld van dit jaar zijn de fusies tussen de jaren 70 en moderne streetstyle. Tevens zijn er een aantal merken zoals Versace en Christopher Raeburn die de industriële look nieuw leven hebben ingeblazen. Dit is vooral terug te zien in de accessoires. Van stoere riemen tot robuuste schoenen. Het moet vooral matchen en overall een gelikt toonbeeld hebben, maar het hoeft vooral niet gladjes te zijn. Zegmaar een boeket rozen met de doornen er nog aan. Dat is ongeveer hoe de look voor de aankomende twee seizoenen het best te omschrijven is.

Outfits herst/winter 2017

Kleuren om te combineren

Dus voorlopig houden we nog even vast aan de kleuren die we gewend zijn, maar proberen we een meer gebalanceerd palet te creëeren met voornamelijk verschillende tinten rood en aardetinten. Denk aan alle mooie kleuren die de aarde te bieden heeft en vorm dat tot een ongelooflijke outfit. Dat is ongeveer waar je naar moet kijken voor het aankomende seizoen. Het enige dat je in je achterhoofd moet houden zijn de vormen waarin deze oerkleuren gegoten dienen te worden. Truien die om jouw lijf vallen en jou het gevoel geven dat het elke dag zondag is. Broeken met een wijde fit die best contrast mogen hebben met het bovenlijf, maar niet zo opvallend hoeven te zijn als de kapotgescheurde jeans die we al veel te lang in het straatbeeld zien. De bottom line is hier dat je er gelikt uit wilt zien, bijna op het chique af.

Must haves dit seizoen

Corduroy! Overal en het liefst met heel veel schwung. Wat we daarmee bedoelen is dat je vooral niet zoals je opa moet gaan lijken, maar varieer een nette look met wat frisse elementen zoals een pastelkleur overhemd of een hippe trui. Op die manier combineer je een stijl waarmee je hoge ogen kunt gooien op straat. Zorg er wel voor dat je de juiste persoon bent voor deze stof. Niet iedereen kan het hebben en de lijn tussen succes en compleet falen is zeer, maar dan ook zeer dun. Daarnaast mogen de turtlenecks voor nog een jaar gedragen worden, samen met de truien in aardetinten en comfortabele spijkerbroeken.

Outfits voor de herst 2017

Categorieën: Street Blog

Privacy Policy