De jongens van het bekende televisieprogramma Streetlab gaan voor korte tijd uit elkaar. De jongens uit Utrecht, die in 2015 nog voor de Gouden Televizier-Ring waren genomineerd, zeggen zelf een te grote bekendheid te genieten. Daardoor zou het simpelweg onmogelijk zijn om hun befaamde experimenten uit te voeren. Zie het daarom als een afkoelperiode. Tevens geeft het de jongens van Streetlab de tijd om met nieuwe ideeën te komen. Het is uiteraard bijzonder lastig om constant te vernieuwen met het type programma dat Streetlab is. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat een soortgelijk format tijdelijk ten onder gaat aan zijn eigen succes.

Bekendheid leidt tot korte pauze

Voor de sociale proefjes waar Streetlab op is gebouwd, heb je een zekere mate van anonimiteit nodig. Die is al geruime tijd ver te zoeken voor de Utrechtse vrienden. Dat zorgde er al voor dat Streetlab een geheel eigen spin-off kreeg, genaamd Streetlab Niet Te Geloven. Nadat deze vernieuwde versie van Streetlab wederom een groot succes bleek, werd het enige tijd stil rondom de jongens van Streetlab. Des te spijtiger dat het nu blijkt te gaan om een kortstondige pauze voor het succesvolle televisieprogramma.

Niet het einde van het programma

De jongens hebben zelf al aangegeven dat dit niet het einde zal zijn van hun programma, maar dat het simpelweg een korte pauze betreft. Dat heeft de KRO-NCRV eveneens verklaard. De omroep kondigde aan dat Streetlab inderdaad voor onbepaalde tijd uit elkaar gaat. Jasper Demollin, Stijn van Vliet, Daan Boom en Tim Senders zullen alle vier hun eigen weg gaan. Wat zij precies doen tijdens hun rustperiode is niet bekend. Zodra zij besluiten de draad weer op te pakken, zal het programma gewoon weer op de NPO te zien zijn. Uiteraard ook gewoon weer met dezelfde jongens, aldus de KRO-NCRV. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat het hier niet om een breuk gaat.

Televizier-Ring aan de basis van het einde

Televizier-Ring van 2015Streetlab genoot een hoop aandacht door de jaren heen met hun, van tijd tot tijd, spraakmakende experimenten. Iedereen herinnert zich nog wel Stijn die zich zonder blikken of blozen aansloot bij de training van Schalke 04. Door diezelfde actie groeide Stijns personage Njits, het Tsjechische voetbaltalent, uit tot een cultheld. Deze en andere stunts hebben Streetlab naar een hoog niveau getild. Zo hoog zelfs dat het televisieprogramma werd genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring. Een beloning voor hard werken. Dat de Ring helaas op het laatste moment aan hen voorbij ging is bijzaak. Het is alleen al een prachtige prestatie om daar te mogen zijn. Daarom hopen wij ook van harte dat Streetlab spoedig weer terugkeert. Beter en gekker dan ooit tevoren. Opdat zij nu wel met de Ring naar huis mogen.

 

Privacy Policy