Wie een beetje fanatiek foto’s maakt met zijn of haar smartphone, heeft vast ook een paar apps paraat die daarbij helpen. Gooi er een leuk filter over heen, bewerk de kleuren een beetje en deel ze via social media. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat er eigenlijk met die foto’s gebeurt zodra je ze het net op slingert? In de meeste gevallen levert het je een paar likes op Facebook op, maar is het niet zonde dat ze daarna een beetje in de vergetelheid raken? Blijkbaar zijn er meer mensen die zo denken, want er komen steeds meer mogelijkheden om de foto’s die je op je smartphone maakt af te laten drukken.

app-street-art

Van je app naar je muur

Zo heeft het bedrijf CanvasPop een API (een soort extra hulpmiddeltje voor een app) ontwikkeld die het mogelijk maakt om vanuit apps als Instagram, Hipstamatic en Camera+ direct een foto op canvas te bestellen. De voorspelling is dat steeds meer foto-apps met deze optie worden uitgerust, omdat de ontwikkelaars via een percentage over de verkochte prints ook weer wat extra kunnen verdienen. Daarnaast is het natuurlijk ook handig voor de gebruikers. Spot je ergens een bijzonder stukje street art, dan is het een fluitje van een cent om dit te fotograferen en even later aan je eigen muur te hebben hangen.

canvaspop-api

Wat je nog meer kunt met je digitale foto’s

Behalve canvas zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om je digitale foto’s fysiek vorm te geven. Een ouderwetse manier als afdrukken op kwalitatief fotopapier is nog altijd een geliefde keuze voor veel fotografen. In combinatie met een mooie lijst heb je zo op een fraaie manier een blijvende herinnering aan de muur. Wil je voor net wat meer stijl en kwaliteit gaan, dan is het afdrukken van een foto op aluminium bijvoorbeeld ook nog een interessante optie. Zeker de moeite van het overwegen waard, want op je harde schijf krijgen je foto’s nou eenmaal niet altijd de aandacht die ze verdienen.

Privacy Policy