Wanneer je op vakantie gaat is het bezichtigen van street art een culturele belevenis. Het is een onderdeel van de samenleving en het geeft een diepere betekenis aan het land. Street art is een kunststroming binnen de graffiti-beweging en is te vinden over de hele wereld. Ieder land heeft zijn eigen bekende of onbekende  kunstenaars die de wereld als een groot canvasdoek beschouwen. Legaal of illegaal, humoristisch of politieke statements met graffiti, krijt of mozaïek, street art vind je in alle soorten en maten.

U.S.A.

In Amerika zijn er veel verschillende soorten Street art te vinden. Zo heeft San Francisco een enorme mozaïek trap die de moeite waard is om op te lopen. Een prachtig kunstwerk, zowel dichtbij als veraf. Ook in New York zijn er heel wat bekende kunstwerken op straat te vinden van onder andere de beroemde kunstenaar Banksy. Een tour langs zijn kunstwerken is een gegarandeerd dagje lachen en zit vol met verrassingen.

The_Crevasse_003

Fotocredits: metanamorph.com

Maleisië

Als je van plan bent om naar Maleisië te gaan, dan moet je echt een tour boeken bij Withlocals voor een rondleiding langs de vetste street art. Tijdens een fietstocht in een van de beroemdste werelderfgoed zones van UNESCO, kom je de meest bekende en populaire muurschilderingen tegen die Maleisië te bieden heeft.

ernest-zacharevic_12

Fotocredits: cultureandlife.co.uk

Madrid

Misschien verwacht je het niet meteen maar de grote stad Madrid kent ook veel street art, te vinden op de gevels van enorme gebouwen. Variërend van tragisch en humoristisch tot kleurrijke kunstwerken. Wanneer je deze stad bezoekt, laat ze dan niet ongezien aan je voorbij gaan.

Street-Art-by-Borondo-in-Tetuan-Madrid-Italy-5

Fotocredits: streetartutopia.com

Wereldwijd

Er zijn ook kunstenaars die de hele wereld overtrekken om hun kunsten te vertonen.  Zo is Edgar Mueller wereldberoemd geworden met zijn 3D-tekeningen die een optische illusie lijken. Lees hier nog meer over invloedrijke street art kunstenaars die de wereld kent.

Privacy Policy