Streetwear geniet vandaag de dag van een grote populariteit. Zo zijn er veel gevestigde namen, maar schieten de nieuwe merken ook als paddestoelen uit de grond. Wij hebben een aantal van de belangrijkste streetwear merken voor je op een rijtje gezet…

Geïnspireerd door de film ‘Planet of the Apes’, werd in 1993 het Japanse merk BAPE opgericht. Het gevolg was vervolgens een enorme hype, en BAPE werd enorm succesvol. Het merk zorgde ervoor dat cult-streetwear mainstream aandacht kreeg. Het exclusief en gelimiteerd aanbieden van hun designs droeg hier aan bij. Ook vandaag de dag is het merk nog beroemd door zijn frisse designs met de iconische aap.

The Hundreds staat natuurlijk bekend als het merk met het opvallende logo met de bom. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Ben and Bobby Hundreds. Niet veel later groeide dit merk, afkomstig uit Los Angeles, uit tot een van de grootste namen in de streetwear-industrie. The Hundreds is tegenwoordig in vele winkels wereldwijd verkrijgbaar.

Shepard Fairey begon als street art kunstenaar die zijn inspiratie haalde uit skateboarden, marketing en politiek. Uiteindelijk werd zijn street art wereldwijd bekend, en richtte hij een streetwear merk op. Het resultaat was ‘Obey’: een kledingmerk met duidelijke invloeden van street art.

Een merk dat ook zeker niet mag ontbreken in dit rijtje is Stussy, vaak de uitvinder van het streetwear-genre genoemd. Het merk werd begin jaren tachtig opgericht als merk voor surfers, maar werd al gauw ook overgenomen door vele andere scenes. Stussy groeide al snel uit tot streetwear, en is ook vandaag de dag een waar rolmodel voor de streetwear-scene.

Benieuwd naar nog meer streetwear iconen? Bobby Hundred, oprichter van The Hundreds, schreef een artikel voor het lifestyle magazine Complex. Voor dit artikel stelde hij een top 50 van streetwearmerken samen. Het volledige artikel kun je lezen via deze link.

Privacy Policy