Street art en street fashion; ze gaan vaak erg goed samen. Beiden zijn bepalend voor het straatbeeld, en vaak inspireren en beïnvloeden ze elkaar. Het leek ons dan ook geen slecht idee om deze twee samen te brengen op één plek — deze hebben we Streetlab genoemd.

Het resultaat is te een platform voor jonge ontwerpers en makers ‘van de straat’. Zo hebben we op deze website de meest invloedrijke street art kunstenaars voor je op een rijtje gezet, maar ook de grootste streetwear merken. Ook vind je hier tips om een eigen kledinglijn op te starten, en zelf street art te maken. Mocht je dus nog niet zo bekend zijn in dit wereldje, dan is het goed om een kijkje te nemen op deze pagina’s. Daarbij is hier ook genoeg te vinden voor de doorgewinterde street art en street fashion liefhebbers. Check bijvoorbeeld onze blog, hier zetten we namelijk regelmatig interessante nieuwtjes en toffe artikelen op. Goed voor inspiratievoer, en om op de hoogte te blijven van alles wat street art en street fashion bezig houdt.

Bekijk gratis alle seizoenen van Streetlab

NPO Start logo streamingdienst

Over Streetlab

Streetlab is een semi-wetenschappelijk televisieprogramma dat vier jongens volgt terwijl ze sociale experimenten doen. De vier vrienden van links naar rechts, Jasper Demollin, Daan Boom, Stijn van der Vliet[ en Tim Senders zijn in het programma op zoek naar wat wel en wat niet kan in de maatschappij. Terwijl ze dit doen, geven ze elkaar opdrachten en doen ze die opdrachten bij nietsvermoedende voorbijgangers. De opdrachten variëren heel erg van “Is gapen aanstekelijk?” tot “Kan ik fitnessinstructeur worden terwijl ik het eigenlijk niet ben?”
Daan Boom is de lange blonde van het stel, en wist zich al een keer op het filmfestival van Cannes op het podium te werken, zonder dat hij daadwerkelijk een film had gemaakt, trainde Stijn van Vliet mee met zijn favoriete clubs Schalkle 04 en FC Utrecht. Alle vier de jongens traden op als boyband, en hoopte tevergeefs en met een beetje cynisme internationaal door te breken in Das Supertalent, de Duitse versie van Holland’s Got Talent.


Privacy Policy