Een middelbare school in Londen heeft voor de leerlingen een verbod ingesteld op straattaal. Informele woorden als ain’t, innit, coz, like, extra en we woz staan vanaf nu op de zwarte lijst. De school heeft met de actie het doel om leerlingen te leerlingen zich op een adequate manier uit te drukken in allerlei settings, zoals later bij een sollicitatiegesprek of op de universiteit.

banned-words-school-london

De school waar het om gaat is de Harris Academy Upper Norwood, een school die pas sinds vorige maand open is. Naast de eerder genoemde woorden mogen leerlingen hun zinnen niet beginnen met basically en niet eindigen met yeah. Wanneer ze dit soort woorden wel gebruiken, worden ze gecorrigeerd door het personeel.

Het verbod heeft in Engeland tot een stevige discussie geleid. Volgens Terry Victor, redacteur van de New Partridge Dictionary of Slang and Unconventional English, is het een slecht idee. Volgens hem kun je de taal van jongeren niet censureren en gaat het om woorden die niet beledigend zijn en zelfs door politici worden gebruikt.

Privacy Policy