fashion-street-graffitiHet leven op straat kan op vele vlakken inspiratie bieden. Graffiti is daar natuurlijk een perfect voorbeeld van, maar ook in de mode komen we elementen hiervan tegen. Niet zo gek natuurlijk, want als er één plek is waar kleding belangrijk is, dan is het wel op de straat. Allereerst om je eigen identiteit mee uit te dragen, maar laten we ook niet vergeten dat kleding ook bescherming biedt tegen de elementen van de natuur. Een warme zomerdag, een regenachtige ochtend in de herfst of juist de strenge kou in de winter, elk weertype stelt zijn eigen eisen aan de kleding die je draagt.

Trotseer de kou in stijl
De laatste jaren is er een merk uit Nederland dat internationaal steeds meer het winterse straatbeeld bepaalt. Als leverancier van wintersportaccessoires heeft Barts zich sinds de oprichting in 1992 namelijk flink op de kaart weten te zetten. Niet zo vreemd, want het merk snapt dat lekkere warme kleding er ook best hip en trendy uit mag zien. Elk seizoen weet Barts dan ook weer te verrassen met een toonaangevende collectie vol mutsen, handschoenen en sjaals waar je absoluut mee voor de dag kunt komen. Een gebrek aan leuke kleding is dan ook niet langer een excuus om in de winter binnen te blijven.

barts-street-fashion

Ook voor zomerse accessoires
Grappig genoeg is Bart Koene, het brein achter Barts, ooit juist begonnen met het maken van zwemkleding. Dat begon tijdens een saaie middag in Frankrijk, waar hij in 1986 werkte. Uit verveling kroop hij achter de naaimachine en vervaardigde zo zijn eerste zwembroek. Vervolgens reisde hij door naar Saint-Tropez om zijn zelfgemaakte zwembroeken te verkopen en binnen zes weken was hij door zijn complete voorraad heen. Onlangs is dan ook besloten om die oorspronkelijke inspiratie te eren met een eerste echte zomercollectie.

Privacy Policy